Slide 1
Toholammin kirjasto
Slide 2
Toholammin kirjasto
Kirjasto ulkoa

Kirjasto

Tervetuloa viihtymään kirjastossa!

Kirjasto on kaikille avoin ja käyttö on maksutonta. Käytössäsi on myös naapurikuntien kirjastojen kokoelmat - Ilmaiset varaukset ja kuljetus kerran viikossa!

Anders-verkkokirjasto:

Anders-logo

Kirjasto tiedottaa

  • ePress-etälehtipalvelu päättyy 31.5.2024. Tämän jälkeen mm. Keskipohjanmaa-lehteä ei enää pysty lukemaan etänä.

  • Lue kesällä kirjoja ja osallistu lukuhaasteisiimme!

  • Toholammin kunta liittyy valtakunnalliseen E-kirjastopalveluun, joka otetaan käyttöön 29.4.2024. Palvelussa ovat mukana kaikki Anders-kirjastot (Toholammin, Halsuan, Lestijärven ja Kaustisen kunnankirjastot sekä Kannuksen ja Kokkolan kaupunginkirjastot).   Toholammin kirjasto tiedottaa E-kirjastosta:   E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta 29.4.2024 alkaen. Kirjastokorttia ei tarvita, vaan palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella. E-kirjastoa voivat käyttää ne henkilöt, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon. Palvelu maksaa kunnille 0,7 €/asukas/vuosi.   Miten E-kirjasto vaikuttaa Anders-kirjastojen nykyisiin aineistoihin?                                                  Lehdet: ePressin etälehdet (myös Keskipohjanmaa ja ÖT) ovat käytössä 31.5.2024 asti. ePressin kirjastoissa luettavien sanomalehtien käyttöön ei tule muutoksia. PressReaderin käyttöön ei tule muutoksia. E-kirjat ja äänikirjat: Ellibs on käytössä 30.6.2024 asti. Uutta aineistoa ei ole hankittu tammikuun jälkeen. Elokuvapalvelut: Cineast-palvelun käyttöön ei tule muutoksia. Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Yleisten kirjastojen työntekijöistä koostuvat työryhmät vastaavat aineistohankinnoista ja sovelluksen etusivun näkymästä sekä suunnittelevat käyttäjäkoulutusta ja viestintää. E-kirjastoon tulee aineistoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jonkin verran muilla kielillä. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.  Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan. E- ja äänikirjoihin voi tehdä varauksia. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.   Lisätietoja kirjastosta sekä osoitteessa: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/e-kirjasto

  • Anders-kirjastojen uusi elokuvien suoratoistopalvelu Cineast on nyt avattu! Palvelua käytetään Anders-kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla. Palveluun pääsee osoitteesta www.cineast.fi. Elokuvia voi katsoa tietokoneella tai mobiililaitteella. Koko tarjonta löytyy myös Cineast-sovelluksesta. Näin katsot elokuvan Cineast-palvelussa: 1. Valitse valikosta Anders 2. Valitse haluamasi elokuva. 3. Täytä kirjastokortin numero ja pin-koodi, ja klikkaa sen jälkeen “Aloita katselu”. Elokuva on katsottavissa 48 tunnin ajan. Elokuvat palautuvat automaattisesti lainausajan loputtua. Asiakas voi lainata viikon aikana kaksi elokuvaa, viikko lasketaan alkavaksi ensimmäisen lainauksen suorittamisesta. Cineast-tilin luominen ei ole pakollista. Tilin luomalla saa käyttöön lisätoimintoja, kuten esimerkiksi omien suosikkien merkitsemisen.  

  • Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (Kavi) on jo muutaman vuoden tarjonnut kotimaisia elokuvia ja muita ohjelmia Elonet-palvelun kautta, ja nyt uudistunut Elonet+ mahdollistaa palvelun sujuvan katselun yhtä lailla televisioruudun, mobiililaitteen kuin verkkosivun kautta.

Aukioloajat


Jos aukioloajat eivät näy, katso täältä

--