Työllisyyspalvelut

Kaustisen seutukunnan työllisyyspalvelut

Kaustisen seutukunta koordinoi ja kehittää Kaustisen seutukunnan jäsenkuntien työllisyyspalveluja ja vastaa seutukunnan jäsenkuntien tehtävien hoitamisesta työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa osana Kokkolan seudun kokeilualuetta.

Seutukunnan jäsenkuntia ovat Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Toholampi ja Veteli.

Kaustisen seutukunnan työllisyyspalvelut toimii seutukunnan jäsenkuntien työllisyydenhoidon tuki- ja asiantuntijayksikkönä, joka tarjoaa ohjaus-, neuvonta- ja rekrytointipalvelua alueen yrityksille ja työnantajille sekä ohjaus-, neuvonta- ja valmennuspalvelua alueen työnhakijoille.

Kaikkiin työllistymiseen tai työllistämiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä työllisyyskoordinaattori Laura Korhoseen 040 167 8349 tai sähköpostilla

Kaustisen seutukunnan työllisyyspalvelut verkossa.

Työllisyyden kuntakokeilut

Kaustisen seutukunnan kunnat ovat mukana työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa osana Kokkolan seudun kuntakokeilua. Kuntakokeilun ajaksi osa Pohjanmaan TE-toimiston asiakkaista siirtyy oman kotikuntansa asiakkaaksi.

Kuntakokeiluun ohjataan työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kuntakokeiluun kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä kaikki maahanmuuttajat tai vieraskieliset, jotka ovat joko työttöminä tai työvoimapalveluissa kokeilukuntien TE-toimistoissa.

Kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille ilmoitetaan kuntakokeilun asiakkuudesta henkilökohtaisesti. Kokeilun aikana työnhakija ilmoittautuu normaalisti TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan, 1.3.2021-30.6.2023.

Kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeiluissa on tarkoitus kehittää palveluja, jotka tukevat työnhakijan työllistymistä sekä palvelumalleja, joissa asiakkaan tilanne ja palveluntarve huomioidaan yksilöllisesti.

Kaustisen seutukunnalla kuntakokeilun myötä kehitetään palvelumallia, jossa palvelut voidaan tuoda asiakkaan kotikuntaan, joko kasvokkain tapahtuvana palveluna tai digitaalisia välineitä ja etäyhteyksiä hyödyntäen.

Lisätietoa kuntakokeilusta ja tarpeellisia linkkejä työnhakijalle löydät Kokkolan seudun kuntakokeilun verkkosivuilta. Voit myös ottaa yhteyttä Kaustisen seutukunnan työllisyyskoordinaattoriin Laura Korhoseen puhelimitse 040 167 8349 tai sähköpostilla

Kaustisen seutukunnan työllisyyden kuntakokeilun asiakkaiden tukena toimii myös työelämäohjaaja Johanna Hautala. Johannan tavoittaa puhelimitse 040 556 6603 tai sähköpostilla .

 

 

--