Omatoimikirjasto

Tervetuloa käyttämään Toholammin omatoimikirjastoa!

Toholammin kirjastoa voi käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti. Omatoimikirjasto on avoinna joka päivä kello 8 – 21.

Miten pääsen käyttämään omatoimikirjastoa?

Omatoimikirjaston käyttöä varten tarvitset oman kirjastokortin sekä PIN-koodin, jonka saat kirjastosta. Lisäksi sinun on käytävä kirjastossa tutustumassa omatoimikirjaston sääntöihin ja allekirjoittamassa käyttöoikeushakemus.

Alle 18-vuotiaat pääsevät kirjautumaan omatoimikirjastoon omalla kirjastokortilla, mikäli huoltaja antaa siihen luvan ja allekirjoittaa käyttöoikeushakemuksen kirjastossa.

Miten omatoimikirjasto toimii?

Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven, kun näytät laitteelle kirjastokorttisi ja näppäilet siihen PIN-koodisi. Sisällä kirjastossa on lainausautomaatti, joka toimii myös kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Automaatilla voi sekä lainata että palauttaa. Jos haluat jäädä omatoimikirjastoon heti henkilökunnan palveluajan päätyttyä, sinun on poistuttava kirjaston tiloista ja kirjauduttava uudelleen sisälle.

Omatoimikirjastossa pätevät samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta.

Mitä voin tehdä omatoimikirjastoaikana?

Omatoimiaikana voit selailla kirjaston kokoelmia ja lainata sekä palauttaa aineistoa automaatilla. Myös palautusluukkua voi hyödyntää.  Voit noutaa varauksia ja lainata ne automaatilla. Varauksen voi lainata vain sillä kirjastokortilla, jolla varaus on tehty. Käytössä on yksi asiakastietokone nopeaan asiointiin. Tulostaminen ja kopioiminen onnistuu vain henkilökunnan palveluaikana.

Palvelut, jotka vaativat henkilökuntaa, eivät ole käytettävissä omatoimiaikana.

Milloin henkilökunta on paikalla?

Kirjaston henkilökunta palvelee kirjaston normaaleina aukioloaikoina, jotka ovat talviaikaan:

MA            klo 10 – 16
TI – TO    klo 12 – 19
PE             klo 10 – 16
LA             klo 10 – 14     talvikaudella 1.9.-31.5.

Huomioi kuitenkin juhlapyhien poikkeusaukioloajat.

Hyvä muistaa

Kirjastokortti ja PIN-koodi ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa missään tilanteessa luovuttaa toiselle. Käyttäessäsi omatoimikirjastoa sinun on huolehdittava, että kirjastoon ei tule samalla ovenavauksella sivullisia henkilöitä. Jos vierailet kirjastossa esim. puolison tai lasten kanssa riittää, että vain sinä kirjaudut sisään. Sisäänkirjautuneena olet vastuussa niin omasta kuin mukanasi tulleiden ihmisten käyttäytymisestä kirjastossa.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Toholammin omatoimikirjaston käyttösäännöt

 

--