Kouluruokailu

Perusopetuslaissa 628/1998 sisältää säädöksen tarjota esi- ja perusopetuksen sekä lukion oppilaille jokaisena koulupäivänä täysipainoinen, terveellinen, tarkoituksenmukainen ja ohjattu maksuton kouluruokailu.

Suomessa on tarjottu maksuton ateria kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille jo vuodesta 1948 lähtien. Kouluruokailu opettaa lapsille ja nuorille terveellistä ruokailua, hyviä ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria.

Kouluruoka on suomalaista perusruokaa. Ruokalistalla otetaan huomioon ravitsemusnäkökohdat, monipuolisuus ja myös oppilaiden toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan. Ruokalista on 7 viikon kiertävä lista, jossa huomioidaan myös eri juhlapäivät. Hyvä kouluateria sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai lämpimän lisäkkeen, leivän, levitteen ja juoman.

Ruokajuomana on  kevyt ja rasvaton maito, myös laktoosittomina sekä piimä ja vesi.  Yleensä on näkkileipää, kerran viikossa pehmeää leipää.

Kouluruokailu rytmittää sopivasti koulupäivää. Ruokatauko antaa oppilaille mahdollisuuden virkistäytyä. Ruokatauot ovat klo 10-12 välillä.

Oppilas voi saada erikoisruokavalion mukaista ruokaa, kun hän toimittaa keittiölle todistuksen ruokavaliostaan. Oppilas voi saada myös kasvisruokaa, kun  ilmoittaa siitä keittiölle. Ruokalistalla on muutama kasvisruokapäivä kaikille oppilaille. Kalaruoka on kerran viikossa.

Ruokalista

Toholammin koulujen ruokalista 2021-2022

Yhteystiedot

Ruokahuollon yhteystiedot

--