Kouluruokailu

Esi- ja perusopetuksen sekä lukion oppilaat saavat jokaisena koulupäivänä täysipainoisen, terveellisen, tarkoituksenmukaisen ja maksuttoman kouluruoan.  Kouluateria sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai lämpimän lisäkkeen, leivän, levitteen ja juoman. Ruokajuomana on  kevyt ja rasvaton maito, myös laktoosittomana sekä piimä ja vesi.  Lisäksi tarjolla on näkkileipää, kerran viikossa myös pehmeää leipää.

Oppilas saa erikoisruokavalionsa mukaista ruokaa, kun hän toimittaa keittiölle todistuksen ruokavaliostaan. Keittiöllä valmistetaan oppilaalle myös kasvisruokaa, kun hän on ilmoittanut siitä keittiölle. Ruokalistalla on muutama kasvisruokapäivä kaikille oppilaille. Kalaruokaa tarjotaan kerran viikossa.

Kouluruokailu rytmittää sopivasti koulupäivää. Ruokatauko antaa oppilaille mahdollisuuden virkistäytyä. Ruokatauot ovat klo 10-12 välillä.

Kouluruokailu opettaa lapsille ja nuorille terveellisiä ruokailutottumuksia, hyviä ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria. Ruokalistalla otetaan huomioon ravitsemusnäkökohdat, monipuolisuus sekä oppilaiden toiveet mahdollisuuksien mukaan. Ruokalista on 6 viikon kiertävä lista, jossa huomioidaan eri juhlapäivät

Ruokalista

Koulun ruokalista 2023-2024

Yhteystiedot

Ruokahuollon yhteystiedot

 

Perusopetuslaki 628/1998

--