Kouluruokailu

Perusopetuslaki 628/1998 sisältää säädöksen tarjota esi- ja perusopetuksen sekä lukion oppilaille jokaisena koulupäivänä täysipainoinen, terveellinen, tarkoituksenmukainen ja ohjattu maksuton kouluruokailu

Suomessa on tarjottu maksuton ateria kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille jo vuodesta 1948 lähtien. Kouluruokailun tarkoitus on opettaa lapsille ja nuorille terveellistä ruokailua, hyviä ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria.

Kouluruoka on suomalaista perusruokaa. Ruokalistalla otetaan huomioon ravitsemusnäkökohdat, monipuolisuus ja myös oppilaiden toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan. Ruokalista on 7 viikon kiertävä lista, jossa huomioidaan myös eri juhlapäivät. Hyvään kouluateriaan kuuluvat lämmin ruoka, salaatti/lämmin lisäke, leipä, levite ja juoma.

Ruokajuomana on tarjolla kevyt ja rasvaton maito, myös laktoosittomina versioina sekä piimä ja vesi. Pääsääntöisesti leipänä on näkkileipä, noin kerran viikossa on tarjolla pehmeää leipää.

Kouluruokailun ajankohta rytmittää sopivasti koulupäivää, ja ruokatauko antaa oppilaille mahdollisuuden virkistäytyä. Ruokailut sijoittuvat pääasiassa klo 10-12 välille.

Oppilailla on mahdollisuus saada erikoisruokavalion mukaista ruokaa toimittamalla keittiölle todistuksen ruokavaliostaan. Myös kasvisruokaa on mahdollisuus saada ilmoittamalla siitä keittiölle. Ruokalistalla on muutama kasvisruokapäivä kaikille oppilaille. Kalaruokaa on tarjolla kerran viikossa.

Ruokalista

Toholammin koulujen ruokalista 2021-2022

Yhteystiedot

Ruokahuollon yhteystiedot

--