Kouluruokailu

Perusopetuslaki 628/1998 sisältää säädöksen tarjota esi- ja perusopetuksen sekä lukion oppilaille jokaisena koulupäivänä täysipainoinen, terveellinen, tarkoituksenmukainen ja ohjattu maksuton kouluruokailu.

Suomessa on tarjottu maksuton ateria kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille vuodesta 1948 lähtien eli yli 70 vuotta. Kouluruokailun on tarkoitus opettaa lapsille ja nuorille terveellistä ruokailua, hyviä ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria.

Kouluruoka on suomalaista perusruokaa. Ruokalista koostetaan ottamalla huomioon ravitsemusnäkökohdat, monipuolisuus ja myös oppilaiden toiveita kuunnellaan mahdollisuuksien mukaan. Ruokalista on 7 viikon kiertävä lista ja eri juhlapäivät huomioidaan listalla. Hyvään kouluateriaan kuuluvat lämmin ruoka, salaatti/lämmin lisäke, leipä, levite ja juoma.

Ruokajuomana on tarjolla kevyt ja rasvaton maito, myös laktoosittomina versioina sekä piimä ja vesi. Pääsääntöisesti leipänä on näkkileipä, noin kerran viikossa on tarjolla pehmeää leipää.

Kouluruokailun ajankohdan tulee sopivasti rytmittää koulupäivää ja ruokatauko antaa oppilaille mahdollisuuden virkistäytyä. Ruokailut sijoittuvat pääasiassa klo 10-12 välille.

Oppilailla on mahdollisuus saada erikoisruokavalion mukaista ruokaa toimittamalla keittiölle todistuksen ruokavaliostaan. Myös kasvisruokaa on mahdollisuus saada ilmoittamalla siitä keittiölle. Ruokalistalla on muutama kasvisruokapäivä kaikille oppilaille. Kalaruokaa on tarjolla kerran viikossa.

Ruokalista

Koulujen ruokalista 2019-2020

Yhteystiedot

Ruokahuollon yhteystiedot

--