Lomituspalvelut

Toholammin lomituspalvelujen tiedote 14.6.2024

Lomituspalvelujen tarkoituksena on turvata paikallisyksikön alueella olevien maatalousyritysten toiminta yrittäjien vuosilomien ja sijaisapujen aikana sekä turkistilojen toiminta yrittäjien vuosilomien ja lisävapaan aikana.

Toholammin paikallisyksikkö järjestää lomituspalvelut Toholammin, Alavieskan, Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Kär-sämäen, Merijärven, Perhon, Pyhäjoen, Reisjärven, Sievin ja Vetelin kuntien ja Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kannuksen, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Raahen, ja Ylivieskan kaupunkien alueella sekä Kokkolan kaupungista entisten Ullavan, Kälviän ja Lohtajan kuntien alueella.

Yrittäjällä on mahdollisuus vuosittain valita, käyttääkö hän kunnan järjestämiä lomituspalveluja vai järjestääkö lomituksensa itse. Kaikkien samalta tilalta lomaan oikeutettujen tulee valita sama järjestelmä. Itsejärjestetyssä lomituksessa yrittäjä järjestää lomituksen itsenäisesti ja kunta maksaa yrittäjälle korvauksen. Kunnan järjestämissä lomituspalveluissa paikallisyksikkö hoitaa lomitusten järjestämisen.

Yhteystiedot ja vastuualueet löydät täältä.

--