Kuntaesittely

Toholampi on yritysmyönteinen, ihmisenkokoinen ja asukasystävällinen kunta. Toholammin vehreä jokilaaksomaisema tarjoaa viihtyisän ympäristön asumiseen ja vapaa-ajan viettoon. Arki on sujuvaa ja toimivat peruspalvelut kaikenikäisille löytyvät läheltä.

Virkistysmahdollisuuksia tarjoaa mm. Natura 2000 -ohjelmaan kuuluva, noin 100 kilometriä pitkä Lestijoki koskineen ja suvantoineen, ja alueen luontokohteissa on paljon uutta löydettävää paikkakuntalaisillekin. Asumiseen Toholammin kunnalla on tarjolla vuokra-asuntoja ja oman talon rakentamista suunnitteleville myös tonttimaata hyvillä sijainneilla.

Opintopolkua on Toholammilla mahdollista jatkaa aina lukioon saakka. Vuonna 2021 koulunmäelle valmistui aivan uusi alakoulurakennus.

Yrittäjälle Toholampi on hyvä yhteistyökumppani. Yrittämisellä on kunnassamme pitkät perinteet ja yrittäjyyttä myös me haluamme tukea. Tytäryhteisömme Toholammin Kehityksen kautta löydät neuvoja ja käytännön apua esim. yritystoiminnan perustamiseen paikkakunnalla. Kuntana olemme sitoutuneet edistämään elinkeinotoiminnan kehittämistä kestävän kehityksen periaatteella, meidän kaikkien kuntalaisten hyvinvointi huomioiden.

Toholammin kunta muodostaa yhdessä Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Perhon sekä Vetelin kanssa Kaustisen seutukunnan.

Tervetuloa Toholammille!

Kuva: Juha Laitalainen

--