Koulukuljetukset

Koulukuljetukset

Toholammin sivistystoimistossa selvitetään oppilaiden koulumatka Fonecta.fi/reitit -ohjelmalla. Matka mitataan oppilaan kotoa tontin rajalla olevalta portilta koulun portille.

Kaikki koulukuljetukset ajetaan Pohjolan Matka Oy:n linja-autoilla. Oppilaan nouto/jättöpaikka on maantien varrella oleva pysäkki. Toholammilla oppilaan kävelymatka kotoa pysäkille 0-2. luokan oppilailla ei saa ylittää 3 km, yläkoululaisten kävelymatka saa olla enintään 5 km.

Koulukuljetuksissa olevan oppilaan kuljetusaika odotuksineen voi kestää enintään 2,5 tuntia päivässä. Jos oppilas on lukuvuoden alkaessa täyttänyt 13 vuotta, koulumatka saa kestää enintään 3 tuntia päivässä.

Matkakortti – uusi käytäntö

Toholammin koulukuljetuksia liikennöivän Pohjolan Matka Oy:n aloitteesta on yhdessä ideoitu matkakortti oppilaille, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan koulukuljetukseen. Matkakortissa on oppilaan koulu ja reitti/suunta, koulumatkan pituus sekä kortin voimassaoloaika.

Matkakortti jaetaan maksuttoman koulukuljetukseen oikeutetuille oppilaille kouluilla ensimmäisinä koulupäivinä. Oppilas näyttää matkakorttia linja-auton kuljettajalle aina kun hän nousee koulukyytiin. Mikäli kortti katoaa, sivistystoimistosta voi pyytää uuden.

Myöntämisperusteet

Liitteestä selviää maksuttoman koulukuljetuksen perusteet sekä harkinnanvaraisen koulukuljetuksen hakuohjeet.

Esi- ja perusopetuksen kuljetusperusteet lv 2018-2019 alkaen

Toholammin kunta tukee monilapsisten perheiden koulumatkoja – lue lisää myöntämisperusteista sekä haku- ja avustuskäytännöstä:

Haku- ja avustuskäytäntö talvikauden koulukuljetuksiin

Toholammin kunta tukee Toholammin lukioon tulevien koulumatkoja tarjoamalla maksuttoman koulukuljetuksen, kun lukiolaisen yhdensuuntainen matka on yli 5 km.

Lukiolaisten maksuton koulukuljetus

Huomioimme Koululiitu-sivuston suositukset, kun määrittelemme koulumatkan turvallisuutta.  Jos huoltaja haluaa vedota koulumatkan vaarallisuuteen, hänen tulee lähettää sivistystoimistoon vapaamuotoinen anomus. Kuvassa lukuvuoden 2019 – 2020 Koululiitukartta.

 

Koululiitukartta, lv 2019-2020

Aamun kuljetusaikataulut

Iltapäivän kuljetusaikataulut

Sivistysosaston yhteystiedot

 

Linkit

Fonectan reittihaku
Pohjolan Matka, Ullavantie 9, Toholampi. Puh. 0201 303 575

Palaute
--