Koulukuljetukset

Koulukuljetukset

Toholammin sivistystoimistossa selvitetään oppilaiden koulumatka Fonecta.fi/reitit -ohjelmalla. Matka mitataan oppilaan kotoa tontin rajalla olevalta portilta koulun portille.

Kaikki koulukuljetukset ajetaan Pohjolan Matka Oy:n linja-autoilla. Oppilaan nouto/jättöpaikka on maantien varrella oleva pysäkki. Toholammilla oppilaan kävelymatka kotoa pysäkille 0-2. luokan oppilailla ei saa ylittää 3 km, yläkoululaisten kävelymatka saa olla enintään 5 km.

Koulukuljetuksissa olevan oppilaan kuljetusaika odotuksineen voi kestää enintään 2,5 tuntia päivässä. Jos oppilas on lukuvuoden alkaessa täyttänyt 13 vuotta, koulumatka saa kestää enintään 3 tuntia päivässä.

Matkakortti

Matkakortti annetaan niille oppilaille ja lukiolaisille, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan koulukuljetukseen. Matkakortissa on oppilaan koulu ja reitti/suunta, koulumatkan pituus sekä kortin voimassaoloaika.

Matkakortti jaetaan koululla. Oppilas näyttää matkakorttia linja-auton kuljettajalle aina kun hän nousee koulukyytiin. Mikäli kortti katoaa, sivistystoimistosta voi pyytää uuden.

Myöntämisperusteet

Liitteestä selviää maksuttoman koulukuljetuksen perusteet sekä harkinnanvaraisen koulukuljetuksen hakuohjeet.

Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusten perusteet pdf-tiedostona

Perusopetuksen yleisopetus koulumatkojen maksuttomuus tKai maksullisuus lv 2020 – 2021 alkaen pdf-tiedostona

Toholammin kunta tukee monilapsisten perheiden koulumatkoja. Lue lisää myöntämisperusteista sekä haku- ja avustuskäytännöstä:

Avustus talvikauden koulukuljetuksiin lv 2020 – 2021 alkaen pdf-tiedostona

Huomioimme Koululiitu-sivuston suositukset, kun määrittelemme koulumatkan turvallisuutta.  Jos huoltaja haluaa vedota koulumatkan vaarallisuuteen, hänen tulee lähettää sivistystoimistoon vapaamuotoinen anomus.  Alla olevan linkin kautta voi tarkistaa teiden vaarallisuuden luokka-asteittain.

Koululiitukartta 2021-2022 pdf-tiedostona

Toholammin kunta tukee Toholammin lukioon tulevien koulumatkoja tarjoamalla maksuttoman koulukuljetuksen, kun lukiolaisen yhdensuuntainen matka on yli 5 km. Kun yhdensuuntainen matka on yli 10 km, lukiolainen jättää koulumatkatukihakemuksen lukion kansliaan lukuvuoden alussa. Koulumatkatukihakemus on lukuvuosikohtainen.

Lukiolaisten koulukuljetukset pdf-tiedostona

Koulukuljetusaikataulut

Lukuvuoden 2020-2021 kuljetusaikataulut:

Koulukuljetusten aamureitit ja aikataulut 2020_2021 pdf-tiedostona

Iltapäivän kuljetusaikataulut 2020-2021 pdf-tiedostona

Huom! 12.11.2020 alkaen klo 15.15 koulukeskuksesta lähtevien linja-autojen uusi lähtöaika on klo 15.18.

Yhteystiedot ja linkit

Sivistysosaston yhteystiedot

Pohjolan Matka, Ullavantie 9, Toholampi. Puh. 0201 303 575

Fonectan reittihaku

--