Koulukuljetukset

Koulukuljetusten pysäkit koulun alueella 25.10.21 alkaen

Koulun alueen pysäkit

Koulukuljetukset

Toholammin sivistystoimistossa selvitetään oppilaiden koulumatka Fonecta.fi/reitit -ohjelmalla. Matka mitataan oppilaan kotoa tontin rajalla olevalta portilta koulun portille.

Kaikki koulukuljetukset ajetaan Pohjolan Matka Oy:n linja-autoilla. Oppilaan nouto/jättöpaikka on maantien varrella oleva pysäkki. Toholammilla oppilaan kävelymatka kotoa pysäkille 0-2. luokan oppilailla ei saa ylittää 3 km, yläkoululaisten kävelymatka saa olla enintään 5 km.

Koulukuljetuksissa olevan oppilaan kuljetusaika odotuksineen voi kestää enintään 2,5 tuntia päivässä. Jos oppilas on lukuvuoden alkaessa täyttänyt 13 vuotta, koulumatka saa kestää enintään 3 tuntia päivässä.

Matkakortti

Matkakortti annetaan niille oppilaille ja lukiolaisille, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan koulukuljetukseen. Matkakortissa on oppilaan koulu ja reitti/suunta, koulumatkan pituus sekä kortin voimassaoloaika.

Matkakortti jaetaan koululla. Oppilas näyttää matkakorttia linja-auton kuljettajalle aina kun hän nousee koulukyytiin. Mikäli kortti katoaa, sivistystoimistosta voi pyytää uuden.

Myöntämisperusteet

Maksuttoman koulukuljetuksen perusteet sekä harkinnanvaraisen koulukuljetuksen hakuohjeet:

Esi- ja perusopetuksen koulukuljetusten perusteet pdf-tiedostona

Perusopetuksen yleisopetus koulumatkojen maksuttomuus tai maksullisuus lv 2020 – 2021 alkaen pdf-tiedostona

Monilapsisten perheiden koulumatkojen avustuskäytäntö ja myöntämisperusteet:

Avustus talvikauden koulukuljetuksiin lv 2020 – 2021 alkaen pdf-tiedostona

Koulumatkan vaarallisuuden määrittäminen

Huomioimme Koululiitukartta-sivuston suositukset, kun määrittelemme koulumatkan turvallisuutta.  Jos huoltaja haluaa vedota koulumatkan vaarallisuuteen, hänen tulee lähettää sivistystoimistoon vapaamuotoinen anomus.  Alla olevan linkin kautta voi tarkistaa teiden vaarallisuuden luokka-asteittain.

Koululiitukartta 2021-2022 pdf-tiedostona

Lukiolaisten maksuttomien koulukuljetusten myöntämisperusteet

Toholammin kunta tukee Toholammin lukioon tulevien koulumatkoja tarjoamalla maksuttoman koulukuljetuksen, kun lukiolaisen yhdensuuntainen matka on yli 5 km.
Kun kuljet koulumatkasi kunnan järjestämällä koulukuljetuksella, koulumatkatuki maksetaan koulukuljetuksen järjestäjälle. 1.8.2021 alkaen  laajennetun oppivelvollisuuden perusteella maksuttomaan koulutukseen oikeutetun opiskelijan tulee täyttää koulumatkatukihakemus (KM1), kun yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 7 km. Muiden opiskelijoiden tulee täyttää koulumatkatukihakemus, kun yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 10 km.
Koulumatkatukihakemus jätetään lukion kansliaan lukuvuoden alkupäivinä. Koulumatkatukihakemus täytetään joka lukuvuodelle erikseen.

Lisätietoja https://www.kela.fi/koulumatkatuki

Lukiolaisten koulukuljetukset pdf-tiedostona

Koulukuljetusaikataulut

Lukuvuoden 2021-2022 koulukuljetusten aamureitit (7.9.2021) pdf-tiedostona

Lukuvuoden 2021-2022 koulukuljetusten iltapäiväreitit (7.9.2021) pdf-tiedostona

Lisätietoja reiteistä ja aikatauluista voi tiedustella Pohjolan Matkalta.

Yhteystiedot ja linkit

Sivistysosaston yhteystiedot

Pohjolan Matka, Ullavantie 9, Toholampi. Puh. 0201 303 575

Fonectan reittihaku

--