e-aineistot

Anders-kirjastot tarjoavat laajan valikoiman erilaisia e-aineistoja ja -palveluja, kuten kirjoja, lehtiä sekä elokuvia. Kaikki etänä käytettävät e-aineistot ovat käytettävissä kirjastokortin numerolla sekä PIN-koodilla, jonka saat kirjastosta. Kirjaston tiloissa käytettävät e-palvelut eivät pääsääntöisesti vaadi kirjautumista.

Kaikkiin Anders-kirjastojen e-aineistoihin pääset tutustumaan täältä:

E-aineistot Anders-kirjastoissa

e-kirjat

Anders-kirjastojen e-kirjakokoelman tarjoaa suomalainen Ellibs. Anders-kirjastot ovat ostaneet asiakkaiden käyttöön jo yli 400 e-kirjaa ja kokoelma kasvaa koko ajan. Suurin osa on suomenkielisiä, mutta mukana on myös englannin- ja ruotsinkielisiä kirjoja. Mukana on sekä kauno- että tietokirjallisuutta aikuisille, nuorille ja lapsille. Ellibsin kautta voi lainata myös äänikirjoja.

Voit selata ja lainata e-kirjoja suoraan Anders-kirjastojen Ellibs-sivuilta osoitteessa, josta löytyvät myös ohjeet lainaamiseen: https://ellibslibrary.com/anders/

e-lehdet

ePress on elektroninen sanomalehtipalvelu, jonka kautta voit lukea kotimaisia maakunta- ja paikallislehtiä sekä puoluelehtiä näköisversioina heti niiden ilmestyttyä. Valikoimassa on yli 100 sanomalehteä.

Palvelu on helppokäyttöinen, ja ePress-lehdet ovat luettavissa kirjaston asiakaspäätteillä. Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta!

eMagz  sisältää kotimaisia aikakauslehtiä. Palvelua voi käyttää sekä kirjaston tiloissa että kotona. Palvelua varten tarvitset kirjastokorttisi numeron sekä PIN-koodin.  eMagz-palvelusta löytyvät seuraavat lehdet:

Apu, Apu Juniori, Avotakka, Erä, ET-lehti, Kauneus&Terveys, Kodin Kuvalehti, Kotiliesi Käsityö, Kotilääkäri, Me Naiset, Meidän Talo, Mondo, Puutarhan aarteet, Sport, Suomen Kuvalehti, Tekniikan Maailma, Taito, Tiede, Unelmien Talo & Koti sekä Viherpiha.

PressReader sisältää kansainvälisiä sanoma- ja aikakauslehtiä. Palvelua voi käyttää sekä kirjaston verkossa että kotona kirjautumalla omalla kirjastokortilla. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin. PressReader on käytettävissä vain Kokkolan, Kannuksen ja Toholammin kirjastokorteilla.

 

Viddla-elokuvapalvelu

Viddla -elokuvapalvelusta voit katsoa kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia suoratoistona. Palvelussa on elokuvia sekä lapsille että aikuisille. Viddlasta löytyy yli 500 elokuvaa klassikoista uutuuksiin ja dokumenteihin. Palveluun lisätään joka viikko elokuvia, joissa useimmissa on tekstitys suomeksi ja ruotsiksi.

Tee näin: mene osoitteeseen https://www.viddla.fi/selailemaan elokuvia. Kun mieluisa löytyy, valitse valikosta Anders-kirjastot ja kirjaudu palveluun kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla. Voit lainata viisi elokuvaa kuukaudessa. Laina-aika on 48 h. Joka viikko lisätään elokuvia, joissa useimmissa on tekstitys suomeksi ja ruotsiksi.

--