e-aineistot

Anders-kirjastot tarjoavat laajan valikoiman erilaisia e-aineistoja ja -palveluja, kuten kirjoja, lehtiä sekä elokuvia. Kaikki etänä käytettävät e-aineistot ovat käytettävissä kirjastokortin numerolla sekä PIN-koodilla, jonka saat kirjastosta. Kirjaston tiloissa käytettävät e-palvelut eivät pääsääntöisesti vaadi kirjautumista.

Kaikkiin Anders-kirjastojen e-aineistoihin pääset tutustumaan Anders-verkkokirjastossa (linkki avautuu uuteen välilehteen).

 

Toholammin kirjaston käytössä olevat e-aineistot:

e-kirjat

Anders-kirjastojen e-kirjakokoelman tarjoaa suomalainen Ellibs (linkki avautuu uuteen välilehteen).  Kokoelmasta löytyy sekä e-kirjoja että e-äänikirjoja.

Voit selata ja lainata e-kirjoja suoraan Anders-kirjastojen Ellibs-sivuilta osoitteessa, josta löytyvät myös ohjeet lainaamiseen: https://ellibslibrary.com/anders/

 

Etäkäyttöiset e-lehdet

ePress-aikakauslehtipalvelu (aiemmin eMagz) sisältää 18 kotimaista aikakauslehteä ja kaksi paikallista sanomalehteä, Keskipohjanmaa ja Österbottens Tidning. Voit käyttää palvelua nettiselaimella osoitteessa: anders.emagz.fi (linkki avautuu uuteen välilehteen

Tarvitset kirjautumiseen kirjastokortin numeron ja pin-koodin.  Lehden lukeminen tapahtuu klikkaamalla lehden kansikuvaa ja seuraavassa ikkunassa Avaa lehti –painiketta. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, voi lehden vapautumista jäädä jonottamaan. Kirjastotilassa palvelun lehtiä voi lukea ilman kirjautumista asiakaskoneilla tai kirjaston langattomassa verkossa.

PressReader (linkki avautuu uuteen välilehteen) sisältää kansainvälisiä sanoma- ja aikakauslehtiä. Palvelua voi käyttää sekä kirjaston verkossa että kotona kirjautumalla omalla kirjastokortilla. Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin. PressReader on käytettävissä vain Toholammin, Kannuksen ja Kokkolan kirjastokorteilla.

 

Kirjastossa luettavat e-lehdet

ePress-sanomalehtipalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen) voit lukea Keskipohjanmaan, Helsingin Sanomat ja kymmeniä muita kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä ilman kirjautumista. Palvelua voi käyttää vain kirjastossa tietokoneella tai langattomassa verkossa omalla laitteella. Samanaikaisesti palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

 

Viddla-elokuvapalvelu

Viddla -elokuvapalvelusta (linkki avautuu uuteen välilehteen) voit katsoa kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia suoratoistona. Palvelussa on elokuvia sekä lapsille että aikuisille. Viddlasta löytyy yli 500 elokuvaa klassikoista uutuuksiin ja dokumentteihin. Palveluun lisätään joka viikko elokuvia, joissa useimmissa on tekstitys suomeksi ja ruotsiksi.

Tee näin: mene osoitteeseen https://www.viddla.fi/selailemaan elokuvia. Kun mieluisa löytyy, valitse valikosta Anders-kirjastot ja kirjaudu palveluun kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla. Voit lainata viisi elokuvaa kuukaudessa. Laina-aika on 48 h. Joka viikko lisätään elokuvia, joissa useimmissa on tekstitys suomeksi ja ruotsiksi.

 

MOT Sanakirjat®

MOT Sanakirjat®  (linkki avautuu uuteen välilehteen) sisältää laajan ja monipuolisen valikoiman korkealaatuisia yleiskielen ja erikoisalan sanakirjoja.

Lisäksi palvelu sisältää nopean ja tietoturvallisen MOT Kääntäjän® sekä oikeakielisyyteen opastavan MOT Kielentarkistimen®.

Palvelu on käytössä vain kirjastossa: voit käyttää palvelua  kaikissa Anders-kirjastoissa ilman kirjautumista kirjaston asiakaskoneilla tai omalla laitteella, joka on kirjaston langattomassa verkossa.

--