Koulut

Koululuokat ovat tervetulleita kirjastoon, tutustumaan ja lainailemaan! Kirjastokäynnin yhteyteen voidaan sisällyttää myös muuta ohjelmaa, kuten kirjastonkäytön opetusta tai kirjavinkkausta. Kirjavinkkarin voit kutsua myös luokkaan vierailulle.

Kirjaston tarjoamat palvelut kouluille:

Kirjastokäynnit

Jos haluat tuoda luokkasi vierailulle kirjastoon, sovi ajasta etukäteen kirjaston kanssa sähköpostilla tai puhelimitse. Ohjattua kirjastokäyntiä, kuten kirjastonkäytön opetusta tai kirjastosuunnistusta varten, ole yhteydessä informaatikko Ulla-Maija Makkoseen (yht.tiedot alla).

Kirjapaketit

Koostamme opettajan toiveiden mukaisesti kirjapaketteja luokille. Kirjapaketti voidaan tehdä mm. jonkin teeman ympärille. Kirjapakettipyynnön voi laittaa suoraan kirjaston sähköpostiin ja henkilökunta ilmoittaa, kun paketti on noudettavissa.

Kirjavinkkaus

Kirjastolla tai koululla voidaan järjestää kirjavinkkausta. Sopiaksesi ajasta ole yhteydessä informaatikko Ulla-Maija Makkoseen, joka tekee vinkkaukset. Varaathan vinkkauksen hyvissä ajoin, eli vähintään paria viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Vinkkausta voidaan tehdä myös etäyhteydellä.

Lukukerho (syksy 2023- kevät 2024)

Kirjaston ja 4H:n yhteinen lukukerho on kaikille alakoululaisille avoin kerho, jossa tutustutaan lastenkirjoihin ja lukemiseen monin eri tavoin, askarrellaan ja pelaillaan!

Lukukerho on osa Lampin malli -hanketta, jonka tarkoituksena on luoda lapsille harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteyteen. Kerhotoiminta on saanut avustusta Harrastamisen Suomen malli -hankkeesta.

Lukukerho kokoontuu kirjaston monitoimitilassa perjantaisin koulupäivinä klo 13.30 alkaen. Lukukerhokokoontumiset ovat kaikille alakoululaisille vapaita osallistua, ennakkoilmoittautumista ei tarvita!

Alakoululaisten digilukudiplomi

Anders-kirjastoilla on yhteinen digilukudiplomi, josta löytyy hyviä lukuvinkkejä eri ikäisille! Lisätietoa löydät digilukudiplomin omalta nettisivulta:

https://digitaalinen-lukudiplomi.webnode.fi/

Kirjalistat on päivitetty kesäkuussa 2023.

Ensimmäinen kirjastokortti

Alla olevasta linkistä voit tulostaa valmiin lomakepohjan, jos luokassasi on tarvetta uusille korteille. Lomakkeita voi hakea myös kirjastosta. Jos uusia kortteja tehdään useita, täytetyt lomakkeet kannattaa tuoda kirjastolle ennakkoon. Näin kirjastokortit ovat valmiina, kun ryhmä saapuu vierailulle.

Uuden asiakkaan ilmoittautumislomake

Lisäksi kirjastossa järjestetään erilaisia lapsille suunnattuja tapahtumia sekä kirjailijavierailuja, näistä tiedotamme kouluille aina erikseen.

 

Yhteystiedot:

Ulla-Maija Makkonen
informaatikko
lasten- ja nuorten kirjastopalvelut


040 150 5283

Toholammin kirjasto

040 150 5280

--