Kotipalvelu

 

Toholammin kirjaston kotipalvelu

 

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille toholampilaisille, jotka eivät voi itse asioida kirjastossa esimerkiksi korkean iän, liikuntarajoitteen tai sairauden vuoksi. Heillä ei myöskään ole läheisiä hoitamassa kirjastoasiointia heidän puolestaan. 
 
Palvelu ei koske ainoastaan ikäihmisiä, vaan myös nuorempia, joille esimerkiksi sairaus tai leikkauksesta tai onnettomuudesta toipuminen aiheuttaa esteen kirjastoasiointiin. Asiakkaana on mahdollista olla vuosikausia tai vain pari kuukautta, tarpeen ja tilanteen mukaan.
 
 
Kotipalvelun asiakkaana

 

Kun henkilö ilmoittautuu kirjaston kotipalveluasiakkaaksi, kirjastovirkailija haastattelee hänet. Vapaamuotoisen keskustelun avulla selvitetään, minkä tyyppistä aineistoa kotipalveluasiakas haluaa kirjastosta lainata - esim. äänikirjat, CELIAn Daisy-äänikijat musiikki, kirjallisuus, lehdet, elokuvat...
 
Kirjaston henkilökunta kokoaa aineistokasseja kotipalveluasiakkaille heidän toiveidensa mukaan. Kassit toimitetaan asiakkaille kerran kuussa ja samalla palautetaan aikaisemmin lainattu aineisto. Kassien toimittamisesta huolehtivat vapaaehtoiset kirjakuriirit. 
 
Kirjaston kotipalvelu on asiakkaalle maksuton.

Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.
 
Haluatko vapaaehtoiseksi kirjakuriiriksi? Lisätietoa ja ilmoittautumislomake täältä.