Toholammin kulttuuriruusu Mika Jämsälle

Toholammin kunnan Kulttuuriruusu-palkinto jaettiin perinteisesti Toholammin itsenäisyyspäiväjuhlassa. Kulttuuriruusu ojennettiin tänä vuonna Mika Jämsälle, onnea Mika! 🌹
 
Tämä Toholammin kunnan kulttuuripalkinto annetaan tunnustuksena pitkäaikaisesta, pitäjän hyväksi suoritetusta kulttuurityöstä. Ruusun takoo palkittaville toholampilainen seppämestari Ari Haapamäki, ja Ari valmistaa jokaiselle palkinnonsaajalle omannäköisensä ruusun.
 
Mika Jämsä on vaikuttanut Toholammin musiikki- ja kulttuurielämässä pitkään. Sibelius-Akatemian ja Etelä-Suomessa vietettyjen työvuosien jälkeen Lampille paluumuuttanut Mika ehti työskennellä musiikin lehtorina Toholammilla vuosia luotsaten samalla muun muassa Toholammin Puhallinorkesteria. Tällä hetkellä Mika työskentelee musiikin lehtorina Kaustisen musiikkilukiossa.
 
Vaikka päivätyö on Kaustisella, vaikuttaa Mika monipuolisesti toholampilaisessa musiikki- ja kulttuurielämässä. Mika toimii aktiivisesti Toholammin kamarimusiikkiyhdistyksessä, ja työ- sekä esiintymiskiireiltään hän ehtii tehdä yhteistyötä myös kunnan kulttuuritoimen sekä kansalaisopiston kanssa.
 
Omaa musiikkia Mika tekee sekä Eldanka että Tres Nachos -kokoonpanoissa. Mikan yhdessä Mauri Haapamäen kanssa perustama, rautalanka- ja surfmusiikkia soittava Eldanka-yhtye on saanut näkyvää tunnustusta ja huomiota ulkomailla, ja kolmannen pitkäsoittonsa yhtye julkaisi viime vuonna.
 
Paikallista musiikkiperinnettä esiinnostava Tres Nachos esittää vanhaa ja uutta pelimannimusiikkia: sekä Mikan omaa musiikkia että Toholammilla vaikuttaneiden pelimannien Juho Ylikorven ja Johannes Mannisen musiikkia. Piikkilankafolkiksi tituleerattu musiikki on rautalankakitaralla soitettua pelimannimusiikkia, ja seuraavaksi kokoonpanolla on suunnitteilla musiikinteon lisäksi levyprojektia.
 
Lämpimät onnittelut ansaitusta palkinnosta!
--