Kuntien yhteinen E-kirjasto

Toholammin kunta liittyy valtakunnalliseen E-kirjastopalveluun, joka otetaan käyttöön 29.4.2024. Palvelussa ovat mukana kaikki Anders-kirjastot (Toholammin, Halsuan, Lestijärven ja Kaustisen kunnankirjastot sekä Kannuksen ja Kokkolan kaupunginkirjastot).

 

Toholammin kirjasto tiedottaa E-kirjastosta:

 

 • E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta 29.4.2024 alkaen. Kirjastokorttia ei tarvita, vaan palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella. E-kirjastoa voivat käyttää ne henkilöt, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon. Palvelu maksaa kunnille 0,7 €/asukas/vuosi.

 

 • Miten E-kirjasto vaikuttaa Anders-kirjastojen nykyisiin aineistoihin?                                                 
  • Lehdet:
   ePressin etälehdet (myös Keskipohjanmaa ja ÖT) ovat käytössä 31.5.2024 asti.
   ePressin kirjastoissa luettavien sanomalehtien käyttöön ei tule muutoksia.
   PressReaderin käyttöön ei tule muutoksia.
  • E-kirjat ja äänikirjat:
   Ellibs on käytössä 30.6.2024 asti. Uutta aineistoa ei ole hankittu tammikuun jälkeen.
  • Elokuvapalvelut:
   Cineast-palvelun käyttöön ei tule muutoksia.
 • Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Yleisten kirjastojen työntekijöistä koostuvat työryhmät vastaavat aineistohankinnoista ja sovelluksen etusivun näkymästä sekä suunnittelevat käyttäjäkoulutusta ja viestintää.
 • E-kirjastoon tulee aineistoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jonkin verran muilla kielillä. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.
 •  Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan. E- ja äänikirjoihin voi tehdä varauksia. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.
 
Lisätietoja kirjastosta sekä osoitteessa: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/e-kirjasto
--