Kuntien yhteinen E-kirjasto avautuu 29.4.2024

Toholammin kunta liittyy valtakunnalliseen E-kirjastopalveluun, joka otetaan käyttöön 29.4.2024. Palvelussa ovat mukana kaikki Anders-kirjastot (Toholammin, Halsuan, Lestijärven ja Kaustisen kunnankirjastot sekä Kannuksen ja Kokkolan kaupunginkirjastot).
Toholammin kirjasto tiedottaa E-kirjastosta:
 
🔹Osa kirjastomme tällä hetkellä käytössä olevista e-aineistoista jatkuu normaalisti, osa päättyy lyhyen siirtymävaiheen jälkeen. Esimerkiksi kaikki e-kirjat ja äänikirjat ovat jatkossa käytettävissä vain E-kirjaston kautta. Kirjasto tulee tiedottamaan tästä lisää  ja kirjastosta saat myös neuvontaa uuden E-kirjaston käyttöönotossa.
 
🔹E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta. Kirjastokorttia ei tarvita, vaan palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella. E-kirjastoa voivat käyttää ne henkilöt, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon. Palvelu maksaa kunnille 0,7 €/asukas
 
🔹Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Yleisten kirjastojen työntekijöistä koostuvat työryhmät vastaavat aineistohankinnoista ja sovelluksen etusivun näkymästä sekä suunnittelevat käyttäjäkoulutusta ja viestintää.
 
🔹E-kirjastoon tulee aineistoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jonkin verran muilla kielillä. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.
 
🔹Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan. E- ja äänikirjoihin voi tehdä varauksia. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.
 
Lisätietoja kirjastosta sekä osoitteessa: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/e-kirjasto
--