Ellen Syri – Toholammille oli hyvä palata

Takaisin kotilaaksoon -juttusarjassa esittelemme sekä lamppilaisia paluumuuttajia, että myös uusia kuntalaisia. Nyt esittelyvuorossa on nuori paluumuuttaja Ellen Syri.

Ellen on paljasjalkainen toholampilainen, joka palasi takaisin kotimaisemiin opiskelujen ja työrupeaman jälkeen. Yläkoulun jälkeen Ellen suuntasi ammattilukioon Kokkolaan, josta hän sai ylioppilaslakin lisäksi merkonomin paperit. Opinnot veivät Ellenin seuraavaksi Ouluun, jossa myös Ellenin Lestijärveltä lähtöisin oleva mies Perttu työskenteli. Tradenomiopinnot Ellen aloitti pahimpaan korona-aikaan, joten opinnot toteutuivat pääosin etänä. Opintojensa ohessa Ellen työskenteli tilitoimistossa, jossa työskentely oli myös pitkälti etätyöskentelyä.

Ellen ja Perttu olivat suunnitelleet asettumista Pohjois-Pohjanmaalle, ja talokin oli jo hankittuna Haukiputaalta. Eevi-tyttären syntymän jälkeen pariskunta kuitenkin koki paluun kotilaaksoon luontevana vaihtoehtona. Tukiverkostot ovat täällä lähellä ja Toholampi on hyvä ja turvallinen kasvupaikka lapselle.

Pariskunta muutti Toholammille vuoden 2023 helmikuussa, ja maaliskuussa Perttu aloitti yrittäjänä Toholammin Autohuollossa. Ellen on tällä hetkellä opintovapaalla hoitaen samalla kotona reilun vuoden ikäistä Eevi-tytärtä. Etätöiden tekemistä Ouluun on mahdollista jatkaa Toholammilta käsin. Asunto löytyi perheelle Toholammilta nopeasti. Ellen kertoo sen olleen positiivinen yllätys, että kunnalla oli tarjota myös tilava kolmio vuokra-asunnoksi.

Ellen viihtyy perheineen Toholammilla hyvin. Palveluita löytyy ja ne ovat lähellä. Ellenin lapsuudenkoti on Toholammilla ja myös ikätovereita löytyy Lampilta vielä mukavasti. Parasta Lampilla ovat luonto ja maisemat. Ellen kertoo, että jokilaakson maisemia osaa arvostaa aivan eri tavalla nyt, kun on ehtinyt asua muualla.

--