ELONET – elokuva-arkistosi verkossa!

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (Kavi) on jo muutaman vuoden tarjonnut kotimaisia elokuvia ja muita ohjelmia Elonet-palvelun kautta, ja nyt uudistunut Elonet+ mahdollistaa palvelun sujuvan katselun yhtä lailla televisioruudun, mobiililaitteen kuin verkkosivun kautta.

Elonet+ on täysin ilmainen palvelu, eikä vaadi kirjautumista. Elokuvien ja tv-sarjojen ääreen pääset suoraan alla olevasta linkistä (sivu avautuu uuteen välilehteen):

https://elonetplus.fi/

Alkuvuonna 2024 palveluun on lisätty mm. televisiosarjat Talvisota, Akallinen mies sekä Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva. Suosittuja elokuvia ovat olleet esimerkiksi Komisario Palmun erehdys (1960) Antti Tuurin kirjaan pohjautuva Pohjanmaa (1988), sekä suomalaisen elokuvan klassikko Valkoinen peura (1952).

Yhteensä 400 pitkää elokuvaa ja lähes 3 000 lyhytelokuvaa – Elonetin julkaisuissa riittää katseltavaa, ja uutta sisältöä ilmestyy palveluun jatkuvasti. Pitkien elokuvien lisäksi Elonet sisältää tv-ohjelmia ja tuhansia mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvia sekä muita filmikatkelmia yli sadan vuoden ajalta. Myös kaikki sota-ajan uutiskatsaukset ja Finlandia-katsaukset ovat vapaasti katseltavissa.

KAVIn ja suomalaisen Icareus Oy:n yhteistyönä toteuttama Elonet+ on julkaistu mobiilisovelluksena Applen iOS- ja Googlen Android-sovelluskaupoissa sekä televisiosovelluksena AppleTV:lle. Verkossa palvelua voi käyttää osoitteessa elonetplus.fi Palvelu on tulossa lähiaikoina myös muille tv-alustoille (Samsung, LG, AndroidTV).

Kysy lisätietoja kirjastosta!

Lähteet: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti Kavi, HS

 

--