Yksinyrittäjien tukihaku on käynnissä

yrittäjien tukihaku

Yksinyrittäjille suunnattu tuki Toholammilla on nyt haettavissa. Yksinyrittäjän tuen hakeminen toteutetaan yhteistyössä alueen kuntien kanssa Kaustisen seutukunnan ottaessa vastaan yrittäjien tukihakemukset. Yksinyrittäjä täyttää tukihakemuksen seutukunnan verkkosivuilta www.kaustisenseutu.fi löytyvän linkin kautta. Kaustisen seutukunta neuvoo ja opastaa yrittäjiä hakemusten tekemisessä ja valmistelee saapuneet hakemukset kunnan päätöksentekoa varten.

Yksinyrittäjätuki on tarkoitettu yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpidon ja muiden toimistomenojen kattamiseen. Kertakorvauksena maksettavaa 2000 euron tukea ei voi käyttää yrittäjän itselleen nostamaan palkkaan. Myönnetty tuki ei vaikuta työttömyyskorvaukseen ja tukea voikin hakea rinnakkain yrittäjille tarkoitetun työttömyysetuuden kanssa.

Yksinyrittäjätukea voidaan myöntää yksin taloudellista toimintaa Suomessa harjoittavalle päätoimiselle yrittäjälle, jolla ei ole palkattua työvoimaa. Päätoimiseksi yrittäjyys katsotaan, jos yrittäjä on YEL-rekisterissä tai että hakija voi esittää minimissään 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen. Mikäli yritys aloittanut alle 6 kuukautta sitten tulee yrittäjän osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla

Tukea voidaan myöntää myös kevytyrittäjille, jotka työllistävät itsensä ja toimivat yrittäjämäisesti perustamatta kuitenkaan yritystä ja freelanceryrittäjälle, kun freelanceryrittäjä toimii itsenäisenä elinkeinonharjoittajana, toiminimellä, henkilöyhtiössä, osakeyhtiössä tai osuuskunnassa.

Tuen saamisen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Tarkempaa tietoa tuen myöntämisestä, tukiehdoista sekä ohjeet tuen hakemiseen löytyvät Kaustisen seutukunnan kotisivuilta: www.kaustisenseutu.fi.

Lisätietoa yksinyrittäjän tuen hakemisesta antavat:

Erkki Laide, Kaustisen seutukunta, yritysneuvoja, p. 044 561 2154

Jarmo Finnilä, Kaustisen seutukunta, yrityskehittäjä, p. 050 337 3538

Timo Pärkkä, Kaustisen seutukunta, projektipäällikkö, p. 040 757 3519

Esa Järvenoja, Toholammin Kehitys Oy, p. 040 7686 910 (Toholampi)

--