Yhteinen asia – kestävän kehityksen satuja ja tehtäviä

Keskiviikkona 26.10.2022 vietettiin Päiväkoti Sateenkaaren pihapiirissä kirjanjulkistamistilaisuutta, jossa julkistettiin teos Yhteinen asia – kestävän kehityksen satuja ja tehtäviä.

Kirjaprojekti lähti käyntiin Minna Vörlinin, Maria Leppäsen ja Annemaria Laineen haaveesta saada lapsille sopivaa materiaalia kestävän kehityksen teemasta. Minna on kirjoittanut kirjan sadut, selkomukautetut sadut sekä lorut, Maria on laatinut kirjan tehtävät, ja kirjan piirroskuvitukset ovat Annemarian käsialaa. Kirjaan on saatu tukea sekä Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahastolta sekä Keskipohjanmaa-Säätiöltä.

Kirjan saduissa ja loruissa seikkaillaan metsässä ja myös kirjan tehtävät tutustuttavat metsään ja luontoon – tehtäviä voikin tehdä vaikka lähimetsässä! Toholammin Sateenkaaren päiväkodissa on ollut laadukasta luontokasvatustoimintaa jo vuosia, ja päiväkodilla on Suomen Ladun myöntämä Metsämörri -laatutunnus.
Kirjaa on lainattavissa Toholammin kirjastosta, ja kirjasta on saatavilla vapaaseen käyttöön myös sähköinen versio (linkki avautuu uuteen välilehteen): Yhteinen asia – kestävän kehityksen satuja ja tehtäviä
--