Toholampi ”Nappi”

Toholammin kunta ja kunnan alueella toimivat yrittäjät pitävät säännöllisesti aamukahvitilaisuuksia, joissa mietitään yhdessä mm. toimia kunnan elinvoimaisuuden lisäämiseksi yrittäjyyden näkökulmasta.

Vuoden 2017 lopulla Heikki Luoma kertoi aamukahvilla lehtikirjoittelun perusteella lataamastaan Evijärvi App -sovelluksesta, josta löytyy hyödyllistä tietoa Evijärven yrityksistä ja muista palveluista. Sovelluksesta innostuttiin ja haluttiin selvittää saisiko sellaisen Toholammillekin. Evijärvelle vastaavan sovelluksen kehitellyt Kimmo Siukola kutsuttiin kertomaan lisää sovelluksesta.

Sovelluksen hyöty nähtiin heti ensimmäisessä esittelytilaisuudessa. Todettiin että kaikki tarpeelliset tiedot Toholammin palveluista ja monesta muustakin asiasta saataisiin kerättyä yhteen paikkaan, josta niiden löytyminen älykännykän pienellä näytöllä olisi superhelppoa.

Kimmolta saatujen vinkkien pohjalta Toholammin Yrittäjät ry pisti Appia varten rahoitushakemukset vetämään Pirityisten kautta. ELY-keskuksen rahoitus varmistui kevättalvella ja työ Apin eteen saattoi alkaa.

Vettä ja vene Antero Ylitalo
Kuva: Antero Ylitalo

Sovelluksen sisältöä ja valikkorakennetta mietittiin useissa talkoohengessä järjestetyissä suunnittelukokouksissa. Mukaan sisällytettiin mm. tapahtumat, uutisia ja säätiedot sekä myytävät asunnot sekä tietoa julkisista liikenneyhteyksistä.

Lauantaina elokuun 11. päivä koitti Toholampi-sovelluksen julkistustilaisuus. Viime metreillä sovelluksen markkinointinimeksi valikoitui Toholampi Nappi.

Käytäntö on osoittanut ns. push-pikaviestit Toholampi Napin suosituimmaksi ja kätevimmäksi ominaisuudeksi. Pikaviesti tavoittaa kaikki Push-viestit hyväksyneet Napin käyttäjät nopeasti. Ominaisuutta onkin käytetty hyvällä menestyksellä tapahtumista tiedottamiseen.

Vaikka Toholampi Nappi on jo julkistettu, jatkuu sen kehittely edelleen. Vinkkejä otetaan vastaan jatkuvasti. Käyttäjät toivoisivat mahdollisimman monen palvelun löytyvän sovelluksesta. Siksipä pääsy sovellukseen on avattu myös yhdistyksille. Yhdistyksille liittymisen hinta on vain 50 euroa (kertamaksu sis. esittelysivun tekemisen).

 

Kiinnostuitko tulemaan mukaan tai haluatko mainosta Nappiin? Ota yhteyttä Toholammin Yrittäjiin tämä linkin kautta.

Toholampi Napin voi ladata ilmaiseksi puhelimen tai tabletin sovelluskaupasta hakusanalla ”Toholampi” tai osoitteesta: toholampi.app

 

Toholammin Yrittäjät ry:n logo

--