Toholammin omatoimikirjasto käyttöön 30.11. Päivitetty 4.12.

Toholammin kirjastoa voi käyttää 30.11. alkaen asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti. Omatoimikirjasto on avoinna joka päivä klo 8 – 21.

Päivitys 4.12. Keski-Pohjanmaan koronatilanteen vuoksi lehtisali on toistaiseksi pois käytöstä. Omatoimikirjaston ajat pysyvät ennallaan, mutta turhaa oleskelua pyydetään välttämään.

Miten pääsen käyttämään omatoimikirjastoa?

Omatoimikirjaston käyttöä varten tarvitset oman kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin. Lisäksi sinun on käytävä kirjastossa tutustumassa omatoimikirjaston sääntöihin ja allekirjoittamassa käyttöoikeushakemus.

Alle 18-vuotiaat pääsevät kirjautumaan omatoimikirjastoon omalla kirjastokortilla, mikäli huoltaja antaa siihen luvan ja allekirjoittaa käyttöoikeushakemuksen kirjastossa.

Miten omatoimikirjasto toimii?

Kirjaston ulkopuolella on kirjautumislaite, joka avaa kirjaston oven, kun näytät laitteelle kirjastokorttisi ja näppäilet siihen PIN-koodisi. Sisällä kirjastossa on lainausautomaatti, joka toimii myös kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Automaatilla voi sekä lainata että palauttaa. Käytössä on yksi asiakastietokone nopeaan asiointiin.

Omatoimikirjastossa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea. Kirjastossa on tallentavat kamerat.

 

Milloin henkilökunta on paikalla?

Kirjaston henkilökunta palvelee kirjaston normaaleina aukioloaikoina, jotka ovat talviaikaan:

MA           klo 10 – 16

TI – TO    klo 12 – 19

PE            klo 10 – 16

LA            klo 10 – 14

Huomioi kuitenkin juhlapyhien poikkeusaukioloajat.

--