Koulut kiinni: Toholammin alakoulujen kuulumisia

kiipeilytelineessä

Koulut pysyvät kiinni ainakin 13. toukokuuta asti.

Keskiviikosta 25.3. alkaen Toholammin alakouluilla on yhteensä 14 lähiopetuksessa olevaa oppilasta esikoululaisista 3.-luokkalaisiin. Suurin osa alakoulujen oppilaista on jäänyt valtakunnallisen suosituksen mukaisesti koteihin ja saa etäopetusta omalta opettajaltaan.

Etäopetus alakouluilla on lähtenyt hyvin käyntiin. Sekä henkilökunta että huoltajat ovat olleet joustavia ja ymmärtäväisiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Yhdessä on edetty oppilaiden parasta ajatellen.

Etäopetuksessa on pyritty huomiomaan mahdollisimman hyvin oppilaiden ikätaso. Jokainen opettaja on luonut omalle luokalleen parhaiten soveltuvan tavan antaa etätehtäviä. Osalle pienimmistä oppilaista koko viikon tehtävät annetaan kerralla päiväkohtaisiksi tehtäviksi pilkottuna.

Suurin osa oppilaista saa tehtävänsä edeltävänä päivänä seuraava päivää varten. Perjantaina annetaan maanantain tehtävät. Tehtäviä annetaan kaikille Wilman välityksellä ja isommille oppilaille myös Googlen Classroomin kautta.

Eskarilaiselle on koottu tehtäväpaketti, jota he tekevät opettajan antamien ohjeiden mukaisesti. Isommilla oppilailla on tehtäviä kirjoista ja monisteista. Lisäksi oppimisen apuna hyödynnetään mm. SanomaPron oppimisympäristöä sekä Bingeliä ja Otavan oppilaan maailmaa, opetusvideoita ja opetusta etäyhteyden kautta.

Jokainen opettaja on miettinyt omille oppilailleen parhaiten soveltuvan tavan seurata opintojen etenemistä. Esimerkiksi huoltaja kuittaa annetut tehtävät tehdyksi tai oppilas lähettää opettajan pyytämän tehtävän joko kuvana, kirjoitettuna Wilma -viestillä tai sähköpostilla. Isommat oppilaat palauttavat tehtäviään myös Classroomiin.

Tarvittaessa oma opettaja antaa etätukea puhelimen tai videoyhteyden välityksellä. Opettajat ovat tavoitettavissa puhelimella tai Wilma-viestillä koulupäivinä klo 8.30-14.

Palaute
--