Soite tiedottaa 1.9.2021: alue jatkaa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa

Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 1.9.2021 arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia. Viranomaisryhmä linjasi, että Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Alueelliset suositukset säilyvät ennallaan. 

Viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on todettu yhteensä 45 koronavirustartuntaa ja 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 56,8 / 100 000 asukasta. Viime viikolla koronavirusnäytteitä otettiin yhteensä 2870 kappaletta ja testeistä 0,7 % on positiivisia. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on 80 %. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole tällä hetkellä hoidossa koronaviruspotilaita.

Tartunnat ovat laskusuunnassa, mutta alueella esiintyy edelleen tartuntoja, joita ei ole pystytty jäljittämään. Viime viikolla vain 32 % tartunnoista todettiin karanteenissa jo ennestään olevilla. Koronavirustartuntoja esiintyy Soiten alueella tällä hetkellä eniten 20-29-vuotiailla (42 %) sekä alle 20-vuotiailla (30 %). Viime viikolla karanteeniin asetettiin 93 henkilöä Soiten alueella.

Viranomaisryhmän päätöksellä Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Alueelliset suositukset säilyvät ennallaan. Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/suositukset/

Soiten alueen tapahtumajärjestäjille laaditut ohjeistukset: https://korona.soite.fi/ohjeet-tapahtumajarjestajille/

Alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 8.9.2021 arvioimaan alueellista koronavirustilannetta ja suosituksia. Mikäli alueelliseen koronavirustilanteeseen tulee muutoksia, kootaan viranomaisryhmä koolle tarvittaessa. Viranomaisryhmä koostuu THL:n, AVI:n, ELY:n ja Soiten asiantuntijoista.

--