Polkujuoksureitti

Toholammin Kuusiston kuntopolulle merkattu polkujuoksureitti

Kuusiston kuntopolulle on merkattu polkujuoksureitti. Reitti toimii tulevaisuudessa polkujuoksun harrastamispaikkana.  Maastopyöräilyyn reitti ei vielä sovi.

Polkujuoksun hyödyt ovat pehmeässä alustassa, jossa jalat eivät rasitu yhtä paljon kuin maantiejuoksussa. Erilainen ja monipuolinen kehonliike vaatii liikkujalta enemmän, joka vahvistaa niveliä ja lihaksia.

Merkattuja reittejä on kaksi: 2,4 km ja 4,1 km. Ne kulkevat osittain samaa reittiä ja on merkattu keltaisella nauhalla.

Polkujuoksureittikartta

Reittikartta alueesta löytyy karttapalvelusta tästä linkistä.

Polkujuoksureitti löytyy myös Toholampi “Napista” kohdasta: Vapaa-aika >> Liikunta. Ilmaisen mobiilisovelluksen voi ladata tästä linkistä: toholampi.app. Tai älypuhelimen/tabletin sovelluskaupasta (Google Play/AppStore) hakusanalla “Toholampi”.

Polkujuoksun yhteislenkki järjestetään to 30.7.2020 klo 18.30. Tule mukaan opastetulle yhteislenkille tallomaan ja tutustumaan uuteen reittiin (kumisaappaat tai vaelluskengät suositeltavaa alkuun). Kuusiston polku nimeä kantava reitti lähtee kuntoportaiden yläpään lähettyviltä, ja lähtöpaikan yhteydessä on polun kartta näkyvillä. Polku loppuu samaan paikkaan. Polku kulkee osittain vanhoja reittejä, mutta se sisältää myös paljon uusia pätkiä, jonka vuoksi innokkaita polulla liikkujia kaivataan. Tervetuloa yhteislenkille!

 

Lue polkujuoksusta lisää muun muassa seuraavista linkeistä:

https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/polkujuoksu.html

https://www.luontoon.fi/polkujuoksu

--