Opetuksen ja harrastustoiminnan poikkeusjärjestelyt voimaan 17.3.

Tiistaina 17.3. kouluopetus ja koulukuljetukset toimivat normaalisti, mikäli huoltaja ei omaehtoisesti halua lapsen jäävän kotiin.

Sateenkaaren päiväkoti pidetään toiminnassa jatkossakin. Vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Jos lapsesi jää pois hoidosta, ole yhteydessä päiväkotiin.

Koulujen tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään 18.3.-13.4.2020 väliseksi ajaksi. Poikkeuksena edellisestä on esiopetus sekä perusopetuksen 1.-3. luokkien lähiopetus oppilaille, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Tästä tulee lisäohjeistusta tiistaina.

Lähiopetuksen sijaan lukiokoulutuksen ja perusopetuksen 4.-9. luokkien opetus ja ohjaus järjestetään etäopiskeluna, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen. Tästä tulee lisätietoja Wilman kautta.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä.

Toholammin kirjasto, harrastustilat ja –paikat, Lampin halli, kerhotilat ja järjestöjen kokoontumistilat tms. ovat suljettuna tiistaista 17.3. lähtien.

--