Lukukoira saapuu kirjastoon

Toholammin kirjastoon tulee huhtikuussa vierailulle lukukoira Koli!

Koiralle lukemalla lapsi voi harjoitella lukemista omassa tahdissa. Koiran tehtävänä on kuunnella, se ei arvostele lukijaa tai oio mahdollisia virheitä. Lukukoiratoiminnan ideana onkin tarjota lapselle kannustava ympäristö lukemisen harjoitteluun sekä tuoda itsevarmuutta lukemiseen.

Mikä on lukukoira?

Lukukoiratoiminnan tarkoituksena on luoda lapselle onnistuneita lukukokemuksia sekä edistää lukuharrastusta, jolla taas on suora yhteys lukutaidon kehittymiseen. Erityisesti alussa lapselle on tärkeää se, että lukemisen harjoittelu tapahtuu turvallisessa tilassa – lukukoiratilanteessa eläin ei arvostele, takerru virheisiin tai keskeytä. Lisäksi mahdollisuus silittää koiraa lukemisen lomassa auttaa keskittymisessä.

Toholammin kirjastossa pääset tapaamaan lukukoira Kolia varaamalla oman lukuvuorosi. Koli tulee vierailemaan kirjastolle seuraavan kerran lauantaina 27.4. klo 12-13. Lukutilanteessa on lapsen ja koiran lisäksi paikalla vain ohjaajat Ella ja Marja-Leena Untinen, ja paikkana toimii kirjaston monitoimihuone. Lukuvuorot on tarkoitettu ensisijaisesti lukemista harjoitteleville lapsille. Vuoroja on yhtenä lukukoirapäivänä neljä ja ajan voit varata kirjastosta. Koiralle luettavan kirjan voit valita ihan itse!

Kirjaston yhteistyökumppanina lukukoiratoiminnassa toimii Keski-Pohjanmaan Suomen Karva-Kaverit ry.

Palaute