Lukukoira Toholammin kirjastolla

Haluaisitko harjoitella ääneen lukemista? Lukukoira on kärsivällinen kuuntelija, jonka kanssa lukemista ei tarvitse jännittää!

Lukukoira Sisu vierailee Toholammin kirjastolla kolmena tiistaina kevään aikana:

ti 12.3.  18 – 19 
ti 9.4.    18 – 19  
ti 7.5.     18 – 19  

Yksi lukuhetki kestää n. 20 min (ajat 18.00/18.20/18.40). Varaa oma aikasi kirjaston tiskiltä, sähköpostilla tai puhelimella 040 150 5280.

Lukuhetkeä varten on oma rauhallinen tila kirjaston alakerran tutkijanhuoneessa. Lukuhetkeen osallistuvat lukija, koira sekä koiran ohjaaja Minna Vörlin. Ohjaaja valvoo lukuhetkeä sivusta, mutta ei muuten puutu lukuhetken kulkuun.

Lukukoiratoiminnan tavoitteena on lukuharrastuksen edistäminen ja onnistuneen lukukokemuksen luominen. Koiran läsnäolo rentouttaa ja siten vähentää lukemisen kynnystä tai ääneen lukemiseen liittyvää jännitystä. Koira ei koskaan arvostele, takerru virheisiin tai keskeytä, vaan lukijalla on rauha harjoitella lukemista omaan tahtiinsa.

Lukukoira Sisu

Sisu on hyvän ruuan ja rauhallisten päivänokosten ystävä. Se tykkää myös leikkiä poikansa Sulon kanssa ja kaksikon lempileikki on eukalyptustuoksun etsiminen omistajan piilottamista paikoista. Sisu noutaa nakkipalkalla sille heitettyä solmulelua tai palloa, mutta lukemisen kuuntelemisesta se tykkää niin paljon, ettei tarvitse rapsutusten lisäksi muuta palkkaa. Kesällä Sisun lempipuuhaa on perheen mukana retkeily eikä se tiedä mitään sen parempaa kuin nuotiolla lämmitetty makkara ja yö teltassa lintujen laulaessa.

Minna Vörlin, Sisun omistaja

--