Erityisliikuntakortti käyttöön 1.1.2022 alkaen

Toholammin kunta ottaa käyttöön erityisliikuntakortin kokeiluna vuoden 2022 ajalle

Erityisliikuntakortti on tarkoitettu toholampilaisille vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille ja kortin ajatuksena on kannustaa kohti aktiivista liikkumista. Kortin myöntämiseen on laadittu perusteet, jotka on päättänyt sivistyslautakunta.  Perusteina ovat Kela-kortissa oleva, erityiskorvattavia lääkkeitä varten myönnetty tunnus ja lääketieteelliset lausunnot.

Erityisliikuntakortin arvo on 32 € ja jokaisella perusteet täyttävällä henkilöllä on oikeus kahteen korttiin vuodessa (kevät- ja syyskausi). Erityisliikuntakortti käy Toholammin kunnan alueella järjestettävään liikuntatoimintaan, jota kolmas sektori tai yritys järjestää oman kunnan rajojen sisäpuolella. Selvitäthän palvelun tuottajalta ensin, ottavatko he erityisliikuntakortin vastaan. Erityisliikuntakortin omaavat henkilöt kuuluvat lisäksi Lampin hallin kuntosalin osalta alennettuun hintaryhmään.

Erityisliikuntakortin hakeminen

Korttia haetaan täyttämällä alla oleva hakemuslomake, jonka voit noutaa myös kunnantalon aulasta. Täytäthän huolellisesti lomakkeen kaikki kohdat. Merkitse hakulomakkeeseen Kela-korttisi takapuolella oleva, erityiskorvattavia lääkkeitä varten myönnetty tunnus, tai liitä mukaan jäljennös lääkärintodistuksesta.

Kortin myöntämisen perusteet ovat voimassa toistaiseksi ja erityisliikuntakortti on toiminnassa 1.1.2022-31.12.2022 välisen ajan.

Hakemus tulee toimittaa Toholammin kunnan liikuntatoimelle osoitettuna (yhteystiedot alla). Hyväksytyn hakemuksen jälkeen kortin voi noutaa Toholammin kunnan liikuntatoimesta Kela-korttia tai henkilökorttia vastaan. Jos haet erityisliikuntakorttia perusteena Kela-kortin tunnus, tulee Kela-kortin tunnus esittää hakemusta jätettäessä tai kortin hakuvaiheessa.

Saapuneet hakemukset käsitellään n. kerran kuukaudessa. Huomioithan, että erityisliikuntakorttia ja seniorikorttia ei  jaeta samalle henkilölle.

Erityisliikuntakortti hakulomake tulostettava
Erityisliikuntakortin myöntämisperusteet

 

Tiedustelut:
Toholammin kunta / liikuntatoimi
Lampintie 5, 69300 Toholampi
p. 040 150 5233

 

--