Ajanvaraus koronarokotuksiin laajenee kaikkiin 12-15-vuotiaisiin Soiten alueella

Soite laajentaa koronarokotukset kaikille alueen 12-15-vuotiaille nuorille. Koronarokotuksen voivat nyt saada siis kaikki alueen 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Soiten alueella nuoret rokotetaan seuraavissa pisteissä:

· Kokkolan rokotuskeskus (paikka: vanha Halpa-Hallin rakennus, Kaarlelankatu 7)

· Perhonjokilaakson rokotuskeskus (paikka: vanha Passelin kiinteistö, Kirkkotanhua 1, 69700 Veteli)

· Kannus (paikka: Terveyskeskus, Lopotinkatu 2, 69100 Kannus)

· Kruunupyy (paikka: Teerijärven terveysasema, Hörbyntie 8, 68700 Teerijärvi)

Rokotusajan voi varata haluamaansa koronarokotuspisteeseen. Tarkempi aika annetaan ajanvarauksen yhteydessä. Nuoria rokotetaan rokotuspisteissä keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin iltapäivällä ja iltaisin sekä lauantaisin aamusta iltaan. Tarkoitus on rokottaa kaikki halukkaat 12-15-vuotiaat seuraavan parin viikon aikana.

Ajanvaraus koronarokotuksiin:

  • Sähköinen ajanvaraus netissä Omahoito-palvelussa osoitteessa: https://soite.terveytesi.fi on avoinna 24/7.
    • Omahoito-palveluun tulee kirjautua omilla pankkitunnuksilla (tai muulla vahvalla tunnistautumisella), jolloin ajan voi varata itselleen.
    • Päivät, jolloin on vapaita aikoja tarjolla näkyvät nettikalenterissa vihreällä.
    • Ajan toisen henkilön puolesta voi varata, mikäli puolesta asioinnista on tehty sopimus. Lue lisää: https://www.soite.fi/toisen_puolesta_asiointi
  • Puhelinajanvaraus kaikille ikäryhmille numerossa 06 828 7488 on avoinna tiistaisin klo 12-15. Muina aikoina puhelimessa kuuluu tiedote. Puhelimitse ajan voi varata myös toisen puolesta.
  • Puhelinajanvaraus 12-15-vuotiaille numerossa 06 828 7488 on avoinna kahtena maanantaina 9.8.2021 ja 16.8.2021 klo 15-20.

12-15-vuotiaat voivat käydä rokotuksessa myös vanhemmalle kohderyhmälle suunnatuissa ajanvarauksettomissa rokotuspäivissä. Lisätietoa Soiten koronavirussivustolla: https://korona.soite.fi/koronarokotteet/

Rokotuksen voi saada vähintään 12-vuotta täyttänyt nuori. Mikäli syntymäpäivä osuu loppuvuoteen, voi rokotusajan varata aiemmin mutta rokotus annetaan, kun nuori on täyttänyt 12 vuotta.

Koronavirusrokote antaa tehokkaan suojan koronavirustaudin vakavia muotoja vastaan. Rokote suojaa myös COVID-19-taudin pitkäaikaisseurauksilta, nk. long covidilta, johon liittyy pitkiä aikoja kestävää väsymystä, hengenahdistusta, yskää sekä nivel- ja rintakipuja. Koronarokotus pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja sen leviämistä ihmisestä toiseen – rokotus suojaa sinua sekä läheisiäsi. Nykytiedon valossa koronarokotteet tehoavat myös koronaviruksen muunnoksiin (lähde: THL).

Nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Se on tällä hetkellä ainoa Suomessa käytössä oleva koronarokote, jolla on myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin. Comirnaty on mRNA-rokote.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

--