Musiikin opetus

 

Keski-Pohjanmaan konservatorion Toholammin toimipiste

Keski-Pohjanmaan Musiikkiopiston / Konservatorion Toholammin toimipiste on toiminut 1960-luvun lopulta. Toimipisteellä on 42 oppilaspaikkaa ja se on puhallinvoittoinen. Omalla paikkakunnalla saa pianon, viulun, vaskisoittimien, klarinetin, saksofonin ja huilun opetusta. Myös teoreettisia aineita on mahdollisuus opiskella melko pitkälle. Oboen, fagotin, lyömäsoittimien ja jousien opetusta joutuu hakemaan kauempaa, lähinnä Kokkolasta. Toholammin toimipisteen johtaja on Eliisa Eero.

 

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston puhallinmusiikin perusopetusryhmässä annetaan opetusta vasta-alkajille ja sellaisille, jotka eivät vielä ole saaneet konservatorion opiskelijapaikkaa. Kansalaisopisto järjestää myös pianon- ja kitaransoiton opetusta sekä antaa opetusta bändeille. 

 

Yhteislaulua voi opiskella kuoroissa ja yksinlaulua yksinlaulupiirissä. 

 

Yhteissoittoa voi harrastaa myös Harmonikkakerhossa (joht. Veikko Päivärinta) sekä kevyen musiikin yhtyeissä, joita Toholammilta löytyy lukuisia (tiedustelut TOMU Toholammin Kevyen Musiikin Harrastajat / Veijo-Tapio Porkola p. 0400 011 750).

 

TOMU:n bändileiri

Toholammin Kevyen Musiikin Harrastajat ry järjestää kevyen musiikin leirejä Maaseutuhotelli Hirvikoskella. Leirillä ohjattua yhtyesoittoa, yksityisopetusta sekä musiikkiin liittyviä työpajoja aamusta iltaan. Ainutlaatuinen mahdollisuus viettää aikaa rennossa ilmapiirissä yhdessä musisoiden.

 

Lisätiedot:

Veijo Porkola, puh. 0400 011 750, veijotapio.porkolagmail.com

Yhdistyksen kotisivut