Kouluyhteistyö

 

Kirjapaketit

Päiväkodit, koulut ja luokat voivat tilata kirjastolta kirjapaketteja. Paketit voidaan koota esimerkiksi tietyn teeman mukaan.

 

Näyttelyt

Kirjastossa asetetaan mielellään näytteille kouluilla / päiväkodissa taiteiltuja teoksia! Ota yhteyttä kirjastoon, jos haluat oppilaidesi töitä näytteille.

 

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkari vinkkaa lukemiansa kirjoja kouluilla, päiväkodissa, vanhempainilloissa jne. Ota yhteyttä kirjastoon ja tilaa kirjavinkkausta, vinkkaus voidaan rakentaa myös erilaisten teemojen ympärille.

 

Lukudiplomit

Alla pääsee tarkastelemaan eri lukudiplomeja ja niiden suoritusohjeita. Itsenäiset suorittajat saavat apua kirjastosta. Valitse alla olevista diplomeista sopivin. Diplomit on suunniteltu eri-ikäisille ja eritasoisille lukijoille.

Kirjalistat ovat ehdotuksia sopivista kirjoista, mutta voi valita myös enemmän itseä kiinnostavia, teemaan sopivia kirjoja.

 

Ohjeita opettajille

 

1 - 2 -luokat

Lukudiplomia varten luetaan yhteensä kymmenen kirjaa, joista yksi on runokirja. Kaksi kirjoista voi olla kuvakirjaa ja kaksi tietokirjaa. Loput kirjat voi valita helppolukuisista kirjoista ja lastenromaaneista oman lukutaidon mukaan. Samasta kirjasarjasta  voi valita vain yhden kirjan.

 

1 - 2 -luokkien lukudiplomi

Luettujen lista

 

 

3 - 4 -luokat

Lukudiplomia varten luetaan yhteensä kaksitoista kirjaa,  joista yksi on  runokirja ja yksi sarjakuva. Kuvakirjoja voi lukea enintään kaksi ja tietokirjoja enintään kolme. Lastenromaaneja voi lukea 3 - 6.

 

3 - 4 luokkien lukudiplomi

Luettujen lista

 

 

5 - 6 -luokat

Lukudiplomia varten luetaan yhteensä viisitoista kirjaa. Runokirjoja voi lukea 1 - 2, sarjakuvia 2 -3, tietokirjoja 3 -4 ja romaaneja 5 - 8. Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden kirjan.

5 -6 -luokkien lukudiplomi

Luettujen lista

 

 

Sykäräisen kirjaston lukudiplomit

Sykäräisen kirjastoon on laadittu omat lukudiplomit Sykäräisen kirjaston kokoelmat huomioiden. Näitä lukudiplomeita saa suorittaa kuka vain, ja samoin Sykäräisen koulun oppilaat saavat suorittaa muitakin lukudiplomeita!

 

Sykäräisen 1 - 2 -luokkien diplomi

Paljon lukevien 1 -2 -luokkalaisten lukudiplomi

Sykäräisen 3 -4 -luokkien diplomi

Sykäräisen 5 - 6 -luokkien diplomi