Ilmoitukset

 

Liikkumismahdollisuuksien kehittäminen Toholammilla


Julkaistu: 15.03.2017

Kirjoittaja: Petteri Seppälä

 

Toholammilla järjestetään 20.-23.3.2017 neljä erillistä kaikille avointa työpajaa, joissa keskustellaan henkilöliikenteen kehittämistarpeista sekä kuullaan kokemuksia nykyisistä henkilökuljetuspalveluista. Työpajojen tuloksia hyödynnetään kunnan liikkumismahdollisuuksien suunnittelussa.

 

Tilaisuudet ovat osa Kaustisen seutukunnan hallinnoimaa KYYTIIN!-hanketta, joka on Maaseutupolitiikan neuvoston rahoittama valtakunnallinen maaseudun tutkimus- ja kehittämishanke. Hankkeen keskeisiä teemoja ovat eri kuntien ja niiden eri sektorien kuljetuspalveluiden yhteissuunnittelut ja -hankinnat sekä älyliikenteen ja kutsuun perustuvan joukkoliikenteen mallien löytäminen. Pidemmän aikavälin tavoitteena on asiointiliikenteen turvaaminen ja parantaminen maaseutualueilla sekä tehokkuuden lisääminen ja taloudelliset säästöt kuljetuspalveluissa.

 

Toholammilla työpajat järjestetään yhteistyössä Vaasan yliopiston filosofisen tiedekunnan aluetieteen yksikön, Toholammin kunnan ja Keskipohjalaiset kylät ry:n kanssa. Aluetieteen opintoja suorittavat opiskelijat tekevät Toholammin liikkumistarpeita kartoittavan selvityksen kevään aikana ja tähän liittyen jalkautuvat Toholammille. Tulevat aluetieteilijät ovat opinnoissaan jo ehtineet perehtyä mm. aluekehittämiseen, aluetalouteen, liikenteeseen, alueiden suunnitteluun ja hallintoon sekä maaseudun kehittämiseen.

 

Tilaisuudet järjestetään seuraavasti:

 

Ma 20.3 klo klo 18.30 Sykäräisten koulu

 

Ti 21.3 klo 18.30 Kleemolan koulu

 

Ke 22.3 klo 12 Jussinpirtin parlamentti, Hyvinvointikeskus Jussinpirtti

 

Ke 22.3 Klo 17.30 Viitojan koulu

 

Toivotamme kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi!

 

Selvitystyössä mukana Vaasan yliopisto, Toholammin kunta, Keskipohjalaiset Kylät ry ja Kaustisen seutukunta/KYYTIIN!-hanke

 

Lisätietoja:
KYYTIIN!-hanke / projektipäällikkö Ari Sorola p. 040 7494303 @ ari.sorola@kase.fi
Vaasan yliopisto / yliopistolehtori (FT) Ilkka Luoto p. 050 370 5881 @ ilkka.luoto@uva.fi
Toholammin kunta / sivistysjohtaja Eeva Päiviö p. 040 150 5230 @ eeva.paivio@toholampi.fi
Keskipohjalaiset kylät ry / kylä-asiamies Esa Erkkilä p. 040 5162240 @ esa.erkkila@rieskaleader.fi